Amikor felelős szülőként arról gondolkodunk, hogy milyen jó lenne, ha olvasóvá válnának gyerekeink, egyből a hogyanokra fókuszálunk, pedig fontosabb lenne a miérttel kezdeni! Meg tudjuk fogalmazni, hogy számunkra miért értékes az olvasás? Van-e helye a digitális világban az elmélyült olvasásnak? Miért lesz boldogabb az, aki minden nap olvas szépirodalmat? Miért sikeresebb az életben az, aki többféle szövegértési stratégiával rendelkezik?

Az olvasóvá nevelésnek világszerte számtalan jó gyakorlata van. Az Így mesélj, hogy olvasson nem törekszik a teljességre, megelégszik azzal, hogy a mindennapi meseolvasás jelentőségétől a hangöskönyvön és a digitális olvasáson át a kötelező- és kamaszolvasmányokig, 12 irányból közelítsen az olvasóvá nevelés lehetőségei felé. Igyekeztünk olyan könyvet összeállítani, ami nemcsak a megoldásokra fókuszál, hanem közérthető módon bemutatja az egyes jelenségek mögötti hátteret is segítve abban, hogy pontosabban megfogalmazzuk a céljainkat, és ehhez mérten válasszunk a kínált megoldási lehetőségekből.

Hisszük, hogy sokunkat érintő kérdésekre keressük a válaszokat (nem véletlen, hogy a fejezeteket indító idézetekhez neves és hiteles közéleti személyiségek adták arcukat és olvasáshoz kapcsolódó gondolataikat), célunk az érdeklődés felkeltése, a pozitív szülői attitűdök kialakítása és információátadás – mert a tájékozottság vezethet el az igazán személyre szabott olvasás-pedagógiához.

 

Csatlakozz 21 napos kihívásunkhoz!

Tudtad, hogy mindössze 21 nap szükséges ahhoz, hogy egy új, vágyott viselkedés szokássá váljon?

Legyen a mesélés és a közös olvasás az új szokásotok, olvassatok (legalább) 15 percet 21 napon át! A kihívás teljesítéséhez 3 hétre elegendő ötlettel segítünk nektek.

Töltsd le a posztert, ragaszd ki otthon és kihívásra fel!